PowerTECH UV Sterilizacija Home i Office rešenje

Uređaj UltraPower namenjen je većim porodicama ili firmama sa 10 zaposlenih. Uređaj je pogodan za dezinfekciju ili sterilizaciju obuće, laptopova, telefona...Uređaj vrši tretman sa obe strane istovremeno preko dva snažna UV-C izvora. Rukovanje uređajem je jednostavno preko telefona ili interfejs dugmeta koje ponavlja zadate operacije

Smart UV C sterilizator uređaj koji vrši bez kontaktnu sterilizaciju i dezinfekciju koristeći UV talase sa kojima razara DNK i RNK mikroorganizama, pa samim tim i virusa. UV uređaji prave barijeru i povećava nivo sigurnosti prevencijom širenja. 

 

 

Dimensions 95X36X42
Technology: IoT Smart Device
Control: Android/IOS
Sterilization power 60W
Lock: Magnet

Ova vrste sterilizacije UV zracima se odavno i široko se primenjuje u svetu i koristi se u mnogim laboratorijama i bolnicama širom sveta.

Nova proizvodna linija firme Metaling nudi širok spektar veličina koji su pogodni za kućnu upotrebu, IT kompanije kao i banke i proizvodne kompanije sa velikom brojem zaposlenih. Cilj nam je da zadovoljimo sto širi segment upotrebe, od dezinfekcija dokumenta, telefona do dezinfekcija laptopova, kesa iz prodavnice, isporuke hrane, torbi, garderobe ili poštanskih pošiljka. Sama upotreba ima jako široku namenu, jel se radi o sterilizaciji ili dezinfekciju  bez kontakta sa UV talasima. Ovo posebno ima primenu na radnim mestima gde jednostavno nemamo mogućnost da se skroz izolujemo od spoljašnjeg sveta. Za sve informacije o uređajima predlažem da posetite www.powertech.rs ili nas kontaktirati na +381114080097 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

UV C dezinfekcija BOX 60W

Specifikacije proizvoda: Mikroprocesorski vremenski kontroler (tajmer)

                                             Sistem naglog prekida

                                             Priključni napon: 220V / 50 Hz

                                             Dva izvora UV zračenja od po 15W

                                             Potrošnja uređaja: 65W

                                              Dimenzije rešetke: 950mm x 300mm

                                             Težina uređaja: 6,5 Kg

                                             Stepen zaštite IP20

                                             Spoljašnje dimenzije: visina 360mm, dubina 420mm, širina 950mm

                                             Garancija 2 godine

Princip rada se zasniva na činjenici da mikroorganizni umiru na talasnoj dužini od 253,7nm. Uređaj se koristi za sterilizaciju instumenata, predmeta, pribora itd. Kada se upotrebljavaju uređaji zatvorenog tipa kao sto je u ovom slučaju, UV-C zračenje je samo u unutrašnjosti uređaja tako da se predmeti unutar komore direktno izlažu ultravioletnom zračenju a njihove površine se u određenom vremenskom period sterilišu. Dok su u funkciji ne smeju se otvarati zaštitna vrata, skidati zaštitni sklopovi ili stavljati ruke u unutrašnjost uređaja. Optimalno vreme sterilizacije reguliše mikrokontroler (tajmer) a zaštitu od UV zračenja kontroliše sistem naglog prekida kao i filter staklo koje štiti oči korisnika. Takođe treba obratiti pažnju na znake upozorenja koji su postavljeni na kućištima ovih uređaja.

Izrada

Izvori UV zračenja koji su ugrađeni u uređaj izrađeni su po najnovijim propisima i standardima, njihov radni vek je 9000 radnih sati. Kućište uređaja je izrađeno od čeličnog dekapiranog lima zaštićenog kvalitetnom plastifikacijom. Na snagu ugrađenih UV izvora koja je 2x30 W stepen zaštite je IP20.

Proces sterilizacije

Predmeti koji se sterilišu moraju predhodno biti očišćeni a poželjno ih je i dezinfikovati 60% alkoholom ili 0,5% natriumhloridom. Nakon toga se stavljaju u komoru uređaja, zatvaraju vrata od filter stakla i pokreće proces sterilizacije. Po završetku procesa UV izvori zračenja se automatski gase a predmeti su spremni za upotrebu. Potrebno je povremeno dezinfikovati UV izvore i unutrašnjost uređaja.

Pozitivne karakteristike uređaja:

- izuzetno ekonomičan

- jednostavna instalacija

- jednostavan i prilagodljiv dizajn

- mogućnost automatskog rada, bez angažovanja dodatne radne snage

- jednostavnost i lakoća održavanja, periodično čišćenje i zamena lampi

- ekološki je najprihvatljivije jer nema opasnih hemikalija za rukovanje i skladištenje

- nema promene ukusa, mirisa, PH vrednosti, provodljivosti itd.

- mogućnost rada u širem opsegu temeperatura ambijenta

 

 Uputstvo